Discuss Heatmiser UH3 troubleshooting in the Electric Underfloor Heating Wiring area at ElectriciansForums.net

Bleelectrica

New EF Member
Messages
2
Location
London
Hi fellow electricians,

Wondering if anyone out there can kindly help me out? I have a underfloor heating controlled by UH3 heatmiser.

When thermostat control is activated, there is no boiler response and hence no heating.

Has anyone come across a similar problem? Is it a relay fault within the UH3 unit? Any other possible reasons for this (water pump?), etc. Any simple test to pinpoint fault?

Picture of indicator lights shown when zone heating is activated:
756EACB5-D3F2-49E1-B846-E657DF99C7C4.jpeg

Thanks in advance!
 

FatAlan

Trainee
Trainee Access
Messages
1,557
Location
Surrey
Is this one of the remote thermostats? If so look at the instructions as it my be a case of just resetting the receiver to the channel in the control box. Sorry I can’t be more specific but I have a heatmeiser controller UF heating system and remember a similar issue.
 
OP
B

Bleelectrica

New EF Member
Messages
2
Location
London
Is this one of the remote thermostats? If so look at the instructions as it my be a case of just resetting the receiver to the channel in the control box. Sorry I can’t be more specific but I have a heatmeiser controller UF heating system and remember a similar issue.
Not remote. Wired thermostat. Which makes it even odder.
 

PEG

Respected Member
Mentor
Electrician's Arms
Trainee Access
Messages
5,013
Location
Manchester
Hi,did you sort it? Would have asked how the boiler enable was wired,but you may have sussed it by now.
 

Permanent unswitched live colour?

  • Brown

    Votes: 59 66.3%
  • Black

    Votes: 30 33.7%

Electrician Talk

Top