Discuss Vphase VX1 problem in the Electrical Forum area at ElectriciansForums.net

Welcome to ElectriciansForums.net - The American Electrical Advice Forum
Head straight to the main forums to chat by click here:  American Electrical Advice Forum

Hi all.

I'm sorry if this is in the wrong section of the forum, I'm just in need of help.

Moved into a house about 6 months ago. We have solar panels with the box etc under the stairs, but the previous owner has also had a Vphase VX1 voltage optimiser installed (I'm guessing as part of the solar package) as its wired into the solar box as well as the electricity board.
However, yesterday the vphase box started making an intermittent clicking noise (ever 30 seconds roughly) like it's tripping? . I have turned the electricity off and back on to see if this would reset it but no luck. The only time it will stop clicking is when a high amount of electricity is being used, for example when I boil the kettle.. It doesn't click. As soon as the kettle boils... It begins to click again.

Anyone have any idea on what is happening and how I can resolve it?

Kind regards
 
Aico Carbon Monoxide Detectors
This official sponsor may provide discounts for members

Leesparkykent

Mod
Mentor
Arms
Supporter
Esteemed
You must be logged in to see the message.
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #6
You must be logged in to see the message.
 

Attachments

You must be logged in to see the message.
 
You must be logged in to see the message.
 

ferg

-
Arms
Esteemed
You must be logged in to see the message.
 
You must be logged in to see the message.
 
Aico Carbon Monoxide Detectors
This official sponsor may provide discounts for members

Reply to Vphase VX1 problem in the Electrical Forum area at ElectriciansForums.net

Top Bottom