Discuss No earth or neutral in the Electrical Forum area at ElectriciansForums.net

Welcome to ElectriciansForums.net - The American Electrical Advice Forum
Head straight to the main forums to chat by click here:  American Electrical Advice Forum

Went to customers house yesterday (TT System) with a reported loss of power to the outbuilding.
Checked the main consumer unit & the mcb was off, so flicked it back on, plugged in the megger & it showed 230v. But when I tried the lights or plugged in the Strimmer nothing happened, when tested I had 230v between live - neutral, live - earth at the outbuilding consumer unit.
So I thought I would checked the main board only to discover the neutral & earth were disconnected, reconnected the cables & success.
What I don't understand is that the customer said the power was fine up to a few months ago & then nothing, he didn't do anything & no one else has been playing, so first of all why was it working without a neutral & earth connected & then why did It suddenly stop working.
 
Wetroom Store - Network Wetroom Suppliers
This official sponsor may provide discounts for members
  • Thread Starter Thread Starter
  • #3
You must be logged in to see the message.
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #6
You must be logged in to see the message.
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #9
You must be logged in to see the message.
 
You must be logged in to see the message.
 
You must be logged in to see the message.
 
SuperlecDirect - ElectriciansForums.net Electrical Suppliers
This official sponsor may provide discounts for members

Reply to No earth or neutral in the Electrical Forum area at ElectriciansForums.net

uHeat Banner - Forum Discount Available
This official sponsor may provide discounts for members
Top Bottom