Discuss Thermostat stopped clicking/no central heating in the Central Heating Systems area at ElectriciansForums.net

Welcome to ElectriciansForums.net - The American Electrical Advice Forum
Head straight to the main forums to chat by click here:  American Electrical Advice Forum

Hi guys,

Had Baxi round to do a service, and immediately after the central heating wasn’t turning on (hot water is fine).

Had them back out and they said the boiler is fine, it must be a faulty thermostat. Replaced the thermostat today, and still nothing.

When I connect the live and call wires in the thermostat, the boiler fires up and central heating goes on. However wired into thermostat (Drayton RTS1), I get nothing - not even a light on the thermostat.

Any idea what the cause might be here?

Thanks!
 

James the Spark1976

-
Arms
Esteemed
I suspect that the neutral to the thermostat has been disconnected.
Check you have 230v between live and N at the thermostat
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #3
I’ve just tested between live and neutral and it just zero?

Presumably it’s possible that said boiler service electrician disconnected the neutral?

Not sure what else could have stopped it working immediately afterwards?
 

James the Spark1976

-
Arms
Esteemed
That seems to confirm it, you have probably still got 230v on the live but no neutral
I would call the service guy Back and tell him to fix what he has broken.
 

Reply to Thermostat stopped clicking/no central heating in the Central Heating Systems area at ElectriciansForums.net

Top Bottom