uHeat Banner - Forum Discount Available
This official sponsor may provide discounts for members

Discuss 2382 17th questions new!!! 1 - 20 in the Electrical Wiring, Theories and Regulations area at ElectriciansForums.net

Welcome to ElectriciansForums.net - The American Electrical Advice Forum
Head straight to the main forums to chat by click here:  American Electrical Advice Forum

Q1>when determining design current, the correction factor that is applied to a bs 3036 rewirable fuse?

and

Q2>the correction factor for cables installed in free air with a 90oC thermosetting insulation and an ambient temperature of 40oC is?

where in the regs do i find this information???

regards
 
Wetroom Store - Network Wetroom Suppliers
This official sponsor may provide discounts for members
E

EasyFox

Re: 2382 17th questions i am stuck on

Appendix 4 take a look & post back with answers
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #3
Re: 2382 17th questions i am stuck on

q1= 0.725 ???

q2= 0.91 ???
 
E

EasyFox

Re: 2382 17th questions i am stuck on

Correct on both counts:)

Night I'm off to bed now catch you tomorrow.
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #5
Re: 2382 17th questions i am stuck on

>>next questions<<

the maximum permitted disconnection time for a 20A standard radial power circuit is?

where do i find this information? its not page 46 is it??
 
S

Shakey

Re: 2382 17th questions i am stuck on

>>next questions<<

the maximum permitted disconnection time for a 20A standard radial power circuit is?

where do i find this information? its not page 46 is it??
sure is Luke, table 41.1 for TN & TT,

BUT read in conjunction with 411.3.2.2, 411.3.2.3, & 411.3.2.4

now tell me what the disconnection time is;)
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #7
Re: 2382 17th questions i am stuck on

411.3.2.3 says, disconnection time not exceeding 5's. soi nthe table 41.1 under TN its 0.4
so the answer is 0.4?

.


.
heres another one which is croppin up and i cant find it, well, havnt got a clue where to look?

cable couplers should be arranged so that the plug of the coupler is connected to

a: the load side
b: the feed side
c: the terminals of the consumer unit
d: a splitter box

now personsonally i'd say feedside?? tell me why if i am wrong
 
Last edited:
S

Shakey

Re: 2382 17th questions i am stuck on

411.3.2.3 says, disconnection time not exceeding 5's. soi nthe table 41.1 under TN its 0.4
so the answer is 0.4?

.


.
heres another one which is croppin up and i cant find it, well, havnt got a clue where to look?

cable couplers should be arranged so that the plug of the coupler is connected to

a: the load side
b: the feed side
c: the terminals of the consumer unit
d: a splitter box

now personsonally i'd say feedside?? tell me why if i am wrong
yep its 0.4 seconds (assuming TN)

Answer A for second question

read 553.2.2 and work it out from that.....:p;)
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #9
Re: 2382 17th questions i am stuck on

cheers

more to come>>
 
E

EasyFox

Re: 2382 17th questions i am stuck on

Just got in .................................from college & I passed the 2382-20....100% on all sections bar one only got 83%..............:cool::):)
 
M

MacSparky

Re: 2382 17th questions i am stuck on

Congratulations easyfox, whats next on the horizon?:)
 
E

EasyFox

Re: 2382 17th questions i am stuck on

Congratulations easyfox, whats next on the horizon?:)
this years niceic assessment in a few weeks time:rolleyes:
 
S

Shakey

Re: 2382 17th questions i am stuck on

this years niceic assessment in a few weeks time:rolleyes:
83% one section

but that means you got an answer wrong

which means you didnt know the answer

EASYFOX DOESNT KNOW THE ANSWER:p:p:p:p

ok, try this,

take your finger

and your thumb

make a shape of an 'L'

place on forehead:p:p



oh, and well done mate;)
 
E

EasyFox

Re: 2382 17th questions i am stuck on

83% one section

but that means you got an answer wrong

which means you didnt know the answer

EASYFOX DOESNT KNOW THE ANSWER:p:p:p:p

ok, try this,

take your finger

and your thumb

make a shape of an 'L'

place on forehead:p:p.
oh, and well done mate;)


:D:D
Cheers mate.

Some 17th questions for peep's to try:

1, Non sheathed cables installed in trunking that is fixed on a brick wall has an installation method of.
a) A
b) B
c) C
d) D


2, On a farm a final circuit supplying socket-outlets rated above 32A must be protected by a:
a) BS88 fuse
b) 30mA rcd
c) 100mA rcd
d) 300mA rcd

3,On a stand insulating piercing lampholders may only be used:
a) inside a building
b) if the lampholders are of metal construction
c) if the cables and lamp holders are compatible
d) if its possible to safely remove the lampholders at a later date

4,Section 771 of BS7671:2008 applies to:
a) temporary installations in exhibitions
b) fixed installations in buildings where exhibitions take place
c) TV production sets
d) fairgrounds

5, A TN-C-S system may not be used to supply a mobile unit unless:
a) the voltage is below 110v
b) it is effectively earthed
c) an earth electrode is connected to the main earthing terminal
d) it is under the supervision of a skilled person and is effectively earthed

6, With regards to a transportable unit, a notice fixed in a prominent position on the unit need not display the:
a) frequency of the supply
b) type of supply
c) maximum power requirement
d) the voltage rating of the unit

7,An unfused spur connected to a 30amp circuit may supply:
a) two fixed appliances
b) an unlimited number of socket-outlets
c) two twin socket-outlets or one fixed appliance
d) one twin socket-outlet or one single socket-outlet

8, A 230v socket-outlet may be installed in a bathroom providing it :
a) is at least 3 meters from zone 0
b) is a SELV socket
c) has an IP rating of at least IPX4
d) is at least 3 meters from zone 1 and 30mA rcd protected

9, Inspection & testing of a fairground installation must take place:
a) every 3 months
b) after each assembly on site
c) only if it is fed from the public supply system
d) only if it is fed from an ac supply

10, When carrying out an insulation resistance test on a 230v socket-outlet circuit incorperating surge protective devices (SPD) the test voltage may be reduced to:
a) 500v
b) 1000v
c) 50v
d) 250v

More tomorrow if I remember :D enjoy.
 
Last edited by a moderator:
H

hungy5

Re: 2382 17th questions i am stuck on

Hi EasyFox....thanks for posted question above...
I manage to answers these questions....please correct is i'm wrong..

1/B
3/C
5/D
6/A
7/D
8/D

I could not find answer for questions 2, 4,9 & 10...
Please could you post the answer and how to find it around the 17th edition book..???
many thanks....

PS: please....please.....post more Question...

Congratulation on your exam.....!!!
 
W

wayne

Re: 2382 17th questions i am stuck on

1b,2c,3c,4?,5d,6a,7d,8d,9b,10d, about 15 mins with regs do i pass ?
ps well done
 
Last edited by a moderator:
H

hungy5

Re: 2382 17th questions i am stuck on

Hi wagne...thanks for the answers....it took you that long....hii..hiii...well done mate..
it took me almost an hour....cos i just had the book and haven't got used to it....guess i have to crack down reading this book....i'm start the course the end of next month...

Ps: question 2,9 and 10...is the answer in the book or something you all ready new.
and i think Easyfox posted ques.4 by mistake..there is no section 771..!!

Cheers guys....!!!
 
W

wayne

Re: 2382 17th questions i am stuck on

all from the book by the use of the contents list at the front and the index at the back,
the way you use the book hasnt changed just the content
i would have been quicker but the wife kept nagging me over something:mad:
some one else needs to tell me if im right or wrong:confused:
 
E

EasyFox

Re: 2382 17th questions i am stuck on

Answers
1) B
2) C
3) C
4) A ......sorry slip of the finger question should read section 711
5) D
6) A
7) D
8) D
9) B
10) D

A few more for you to try.

(1) For circuits having a nominal voltage above 500v, the minimum insulation resistance is
a) 0.25Mohm
b) 0.5Mohm
c) 1Mohm
d) 5Mohm

(2) A final circuit supplying 13A socket outlets is to be used by ordinary persons. The circuit must be provided with.
a) protection by an rcd
b) a BS EN 60898 circuit breaker
c) additional protection in accordance with regulation 415.1
d) switched socket outlets

(3) where thermoplastic insulated & sheathed cables are installed in a plastered wall at a depth of 20mm & are not protected against mechanical damage they must be.
a) run in safe zones
b) protected by a 30mA rcd
c) coloured red
d) run in safe zones and protected by a 30mA rcd

(4) wher an rcd may be operated by an ordinary person, it shall be installed so that.
a) it is no more than 0.5 meters from floor level
b) any time delay setting can only be adjusted by the use of a tool
c) its setting cannot be seen without the use of a tool
d) any exposed conductive parts are out of reach

(5) where cable is surrounded by thermal insulation for 200mm of its length, the cable current carrying capacity must be de-rated by a factor of
a) 0.5
b) 0.63
c) 0.8
d) 0.88

(6) Busbar trunking systems must
a) meet the standards of BS EN 60438-2
b) be installed vertically
c) be installed according with manufacturers instructions taking account of external influences
d) be rated less than the rating of the circuit breaker protecting it.

(7) when rcd's are used to provide automatic disconnection in case of a fault the disconnection times given in table 41.1 relate to values of current
a) significantly higher than the rated residual operating current
b) five times the residual operating current
c) the residual operating current
d) equal to the prospective earth fault current

(8) which of the following is not considered by a designer when designing a substation.
a) quality of the earthing system
b) resistance of the earthing arrangement
c) maximum level of earth fault current
d) the comsumers bonding arrangements

(9) the max permitted EFLI for a 230v single phase circuit forming part of a TT system & protected by a 500mA rcd is
a) 100 ohm
b) 200 ohm
c) 500 ohm
d) 1667 ohm

(10) the maximum disconnection times stated in table 41.1 apply to
a) all final circuits
b) socket outlets on the ground floor
c) final circuits not exceeding 32A
d) all socket circuit outlets

(11) a socket outlet circuit in a factory must be
a) mounted at least 1.2 meters from the floor
b) protected by a 300mA rcd
c) specifically labelled for the use with a particular item of equipment or 30mA rcd protected
d) 30mA rcd protected if it is to be used for equipment outside

(12) the max permitted disconnection time for a 6A lighting system forming part of a TN-C-S system is
a) 5 seconds
b) 0.4 seconds
c) 200 milliSeconds
d) 40 milliseconds

(13) in a TT system when an overcurrent protective device is used the following condition must be met: Zs x Ia < Uo....... Ia represents
a) the current causing operation of the device within the time stated in table 41.1
b) the prospective fault current
c) the nominal rating (In) of the device
d) 30mA
 
Last edited by a moderator:
  • Thread Starter Thread Starter
  • #20
Re: 2382 17th questions i am stuck on

part 2 of easy fox's tests ;)

1) C
2) A
3) a
4) b
5) B
6) c
7) A
8) D
9) A
10) C
11) D (guess, couldnt find it)?????
12) A
13) A

how'd I do?
 
J

jibspark

Re: 2382 17th questions i am stuck on

yep its 0.4 seconds (assuming TN)
I should think im gonna sound pretty stupid now but at first glance i would have said 200ms as it should be protected by a 30mA RCD.

Where have i gone wrong?
 
S

Shakey

Re: 2382 17th questions i am stuck on

I should think im gonna sound pretty stupid now but at first glance i would have said 200ms as it should be protected by a 30mA RCD.

Where have i gone wrong?
not all socket outlets need to be on an RCD

it could be under the supervision/control of a skilled/instructed person, or it could be labelled for one specific item of equipment, in which case no RCD and 0.4 S applies
 
J

jibspark

Re: 2382 17th questions i am stuck on

not all socket outlets need to be on an RCD

it could be under the supervision/control of a skilled/instructed person, or it could be labelled for one specific item of equipment, in which case no RCD and 0.4 S applies

ahh i see, cheers mate! :D
 
E

electro

Re: 2382 17th questions i am stuck on

Hi Luke just looking at your answers 1 -13 I know its a old post but did you get the answers off easyfox? I did the question only to find the answers were not posted..
 

Reply to 2382 17th questions new!!! 1 - 20 in the Electrical Wiring, Theories and Regulations area at ElectriciansForums.net

Top Bottom